Adressen var Ringstabekkveien 62. (Gårdsnr. 20, Bruksnr. 175)
Knut Myre og hans kone Hanna Kjerstine overtok Solheim Landhandleri, som var en mindre butikk etablert noen år tidligere. Myhrefamilien var en kjent kjøpmannsfamilie i Bærum. Broren til Knut, Ole K Myhre, startet forretning på Vøyenenga. Se egen omtale.
I god Myhretradisjon gikk Knut energisk til verket og fikk raskt virksomheten til å blomstre. Etter et par år, fant han at bygningen var for liten, og at nybygg måtte til. I 1929 sto den nye forretningsgården ferdig med grisefjøs på jordet bak bygningen. Det var også grønnsakdyrking på dette jordet, og produktene herfra inngikk i butikkens varetilbud. Griseproduksjonen ble etter hvert et "varemerke" også for denne grenen av Myhrefamilien, og i mange tiår var de storleverandører av ribbe til julemiddagene i Østre Bærum.
Kort tid før den nye bygningen var ferdig, døde Knut Myhre. Driften av den nye gården og forretningen ble frem til 1940 videreført av hans arbeidsomme enke Hanna Kjerstine. Da overtok sønnene Ole og Helge Konrad Myhre. Men så, i 1940, kom andre verdenskrig, og brødrene meldte seg for hjemmestyrkene og var med til siste slutt ved Åndalsnes. Der måtte nordmennene overgi seg. Etter et kort fangenskap, var Ole og Helge Konrad tilbake på Solheim.
Det var ikke lett å drive forretningen under krigen, men de fikk blant annet levere poteter til Grini fangeleir. I denne forbindelse fikk de en knottdrevet lastebil. Knott var småbiter av ved som ble brent i en beholder, slik at man fikk gasser som forbrenningsmotoren i bilen kunne benytte.
Bortsett fra noe få år med bortleie, drev familien Myhre forretningen på Solheim til 1969, da det begynte å bli vanskelig å konkurrere med de store supermarkedene. Da ble butikklokalene leid bort til en arkitekt, og husene ble bygget om til leiligheter.
Se også Handel i Bærum
Kilde:
Frodahl, Bjørn. (2014). Kjøpmannsdynastiet Myhre. Asker og Bærum historielags skrifter nr. 54